DE PLANT TECHNICUS

Kamerplanten voor in de woonkamer

Grote kamerplanten, kleine planten, zet ze in je woonkamer!

Welke kamerplanten zijn perfect voor in de woonkamer?

Groen doet leven! Niks fleurt een woonkamer beter op dan planten. Maar welke planten zijn daar nou geschikt voor? Dat hangt natuurlijk af van verschillende factoren; lichtinval, warmte, en waar je de plant in de woonkamer wilt neerzetten. Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet! 

''Door met verschillende soorten planten te spelen, creëer je een superleuke urban jungle in je woonkamer.''

Grote kamerplanten

Kamerplanten - De Plant Technicus
Philodendron ​

Philodendron

De Philodendron is een tropische plant. plaats deze kamerplant dan ook op een plekje waar half schaduw is, bij direct zonlicht krijgt deze plant gele bladeren.

De plant vergt weinig verzorging. Geef de plant water als de grond droog is. Wel is het belangrijk dat de bladeren van de plant regelmatig besproeid worden. Het is goed voor de vitaliteit van de plant omdat het stof verwijdert en is goed tegen ongedierte. 

Alocasia

De Alocasia, deze soort wordt ook wel de Olifantsoor genoemd. Het is een super mooie plant die super grote bladeren kan krijgen. Geef regelmatig water, maar de grond mag niet door-en door nat zijn. Als je deze geweldige plant teveel water geeft, kan hij gaan rotten. Soms kunnen er druppeltjes water uit de uiteinde van het blad komen, dit is normaal voor de plant. Maar kijk uit met mooie houten vloeren, het kan vlekken geven. 

De hoeveelheid water is afhankelijk van verschillende factoren, zoals luchtvochtigheid en licht, daarom is het verstandig om te beginnen met kleine hoeveelheden water per gietbeurt. 

Kamerplanten - De Plant Technicus
Alocasia macrorhiza
Zamioculcas​
Zamioculcas​

Zamioculcas

Zamioculcassen verbruiken niet veel water. Bij te veel water bestaat de kans dat de onderste bladeren geel worden. In de winter mag de grond gerust twee á vier weken droog staan. In de zomer is één week voldoende.
 
De hoeveelheid water voor de Zamioculcas is afhankelijk van onder andere de temperatuur, grootte van de plant en de hoeveelheid licht.
 
Zet deze kamerplant op een zonnige of half- schaduw plek
Zamioculcassen stellen geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Maar pas in het begin op met direct zonlicht. De Zamioculcas wordt namelijk gekweekt onder gefilterd licht. Draai de Zamioculcas regelmatig, dit bevordert een gelijkmatige groei. Geleidelijk kan de Zamioculcas dichterbij het raam komen te staan. Heb dus een beetje geduld met deze kanjer.

Tip!
Af en toe je planten nat sprayen vinden ze heerlijk. Dit helpt ook om ongedierte geen kans te geven op de plant! 

Strelitzia Regina

De Paradijsvogelbloem oftewel de Strelitzia Regina. Een prachtige kamerplant, oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De Strelitzia heeft het allerliefst en lichte, zonnige plek. 

In de zomer heeft de Strelitzia veel water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de winter mag de grond opdrogen, maar geef wel 1x per week een beetje water. Ook houdt deze topper ervan om besproeid te worden!

Heb je een balkon of mooi terras? Zet de Strelitzia dan eens buiten. Een zomers buitje is goed voor ze, en buiten bouwen ze een weerstand op die goed is voor elke plant. Zorg ervoor dat ze onder de 10 graden weer naar binnen gaan. Nachtvorst moet totaal vermeden worden.

Kamerplanten - De Plant technicus
Strelitzia Regina​

Wilt u meer weten over welke kamerplanten er geschikt zijn voor uw woonkamer of een andere kamer? Ik help u graag verder! 

De Plant Technicus - Hovenier onderhoud en aanleg

wat neem ik mee

Persoonlijke aanpak

Samen de mogelijkheiden bekijken om de tuin zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw persoonlijke wensen.

12 jaar ervaring

Al vanaf jonge leeftijd is de interesse in tuinieren aanwezig. Inmiddels al ruim 12 jaar werkzaam in de groensector. 

kennis & meedenken

Ik beschik over een ruime plantenkennis en denk dus graag mee over een perfect beplantingsplan voor uw tuin.

Hovenier in aanleg, onderhoud
en advies.
Geplaatst in Kamerplanten en getagd met , .