Aanleg van tuinen

Verlengstuk van je huis!

Tuin aanleg

De basis van een tuin moet goed zijn om er nog jaren lang van te kunnen genieten. Door kennis over de juiste materialen, grondbewerking, een goed beplantingsplan en vooruit denken over verschillende elementen in je tuin, kan je een duurzame plek creëren waar je jaren mee vooruit kan.

Een plek creëren waar je je thuis voelt onder het plafond van overhangende takken, wolken en de zon. Wij hebben alles in huis om samen met jou aan iets geweldigs te bouwen. Met uiteraard een ecologisch bio-diverse en duurzame gedachte.

”Creëer ruimte om te kunnen genieten”

De aanleg van uw tuin

Er komt zoveel kijken bij de aanleg van een tuin!

Van ontwerp naar aanleg

Nadat wij samen tevreden zijn over het tuinontwerp volgt de aanleg. De sfeer voor de tuin is bepaald, de materiaalkeuze is gemaakt en het beplantingsplan is rond. We kunnen aan de slag. De aanleg van de tuin wordt uitgevoerd door een specialistisch team van aanleg hoveniers met jaren ervaring en er worden uitsluitend duurzame kwaliteitsproducten gebruikt. Na het aanleggen van de tuin volgt een evaluatie ronde. Hierin zorgen wij samen dat alles naar wens is.

Aanleg-bestrating-de-plant-technicus.jpg

Elke soort bestrating behoeft zijn eigen ondergrond. Een goed verdicht ondergrond van zand of  puin is van groot belang. Het goed verdichten van deze ondergrond zorgt voor een langer behoud van het straatwerk.

 

Tegels en klinkers zijn er in vele soorten en maten. De rustige uitstraling van een grote tegel is prachtig maar vergt precisie in de aanleg, klinkers vragen meer stabiliteit van de ondergrond, en een wildverband tegel vraagt creativiteit omdat daar meer in af te wisselen is. Voor extra waterdoorlatendheid en een groene uitstraling zijn grastegels ook een mooie manier van bestraten.

Aanleg-bestrating-ronde-paden-De-Plant-Technicus.jpg

Onder halfverharding verstaan we grind, split, boomschors, houtsnippers en kleischelpen. 

Half verharding moet aangelegd worden op een stabiele ondergrond. Bij zware en intensieve belasting van halfverharding, is het verstandig om de paden op te sluiten met opsluitbanden of klinkers. Zo voorkomen we het wegzakken van het pad. 

Voordelen halfverharding:
- Goed waterdoorlatend
- Goed toe te passen in ronde vormen
- Natuurproduct
- Schades makkelijk te verstellen met hetzelfde materiaal

WhatsApp-Image-2019-06-12-at-11.57.24.jpeg

Een mooie vlonder kan een aanwinst betekenen voor uw tuin. Bij een vlonder draait het om de details. De juiste houtdikte, de goede hoogtes, de bevestiging, de onderliggende afstand van de liggers en planken en de juiste richting. Voor een rustieke uitstraling in de tuin is hout een uitermate geschikt product. Denk daarbij aan een mooi vlonderterras rondom een vijver of onder een overkapping. Of als verlenging van je huis. Laat je wel goed informeren over de technische aspecten van een vlonder, zo hebben veel vlonders meerdere palen in de grond nodig om verzakkingen tegen te gaan.

blur-close-up-depth-of-field-572007.jpg

Een gazon dient als rustpunt in je tuin. Het is een plek om te ontspannen of waar de kinderen spelen. Bij de aanleg van een nieuwe tuin heb je de keuze tussen natuurgras of kunstgras.

Uiteraard heeft echt gras zijn charme, maar kunstgras kent ook vele voordelen:
- Geen tot weinig onderhoud
- Kunstgras kan op vrijwel elke ondergrond worden aangelegd
- Kunstgras is bijna niet meer te onderscheiden van echt gras
- Geen molshopen of ander ongedierte in het gazon

beautiful-flowers-bloom-blooming-165897.jpg

Een beplantingsplan maken voor de tuin is het leukste deel van een tuin ontwerpen en maakt de tuin uniek. Ik ben pas tevreden met een beplantingsplan als jij dat ook bent.

Bij het opstellen van een beplantingsplan en het inplanten van de beplanting let ik op o.a. standplaats, kleur, vorm, grondsoort en natuurlijk de persoonlijke voorkeuren en wensen. Een goede voorbereiding is van belang zodat je het hele jaar door voluit kunt genieten van een prachtig groeiende en bloeiende  tuin.

beautiful-flowers-bloom-blooming-165897.jpg

Een beplantingsplan maken voor de tuin is het leukste deel van een tuin ontwerpen en maakt de tuin uniek. Ik ben pas tevreden met een beplantingsplan als jij dat ook bent en ik de tuin een stukje mijn tuin kan noemen.

Bij het opstellen en aanleggen van de beplanting let ik op o.a. standplaats, kleur, vorm, grondsoort en natuurlijk de persoonlijke voorkeuren en wensen. Een goede voorbereiding is van belang zodat je het hele jaar door vol uit kunt genieten van een prachtig beplantte tuin.