Meteen naar de inhoud

Een balkon make over in
Den Haag

Van een saai stadsbalkon naar een heerlijke loungeplek. Wil jij dit ook? Ik kom bij je langs om te kijken of we jouw droomtuin of balkon kunnen realiseren

Project

Stadsbalkon wordt loungebalkon

Alle balkons verdienen het om er mooi uit te zien. Zelfs een stadsbalkon kun je al omtoveren tot een heerlijke lounge plek waar je kan genieten van het lekkere weer. Zo ook dit balkon in Den Haag, dat ik in een dag een make over gaf!

Speel met verschillende beplanting, hoogtes en kleuren en het lijkt alsof je een veel grotere plek hebt.

Nieuwe borders

Hergebruik beplanting

Biodiverse inrichting

Benieuwd wat ik voor jouw tuin kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op, ik kom graag kijken en gezamenlijk een stap dichter bij jouw droomtuin komen

Vlonder

Omdat de bewoners de tegels niet mogen verwijderen, hebben we gekozen om een deel te bedekken met een houten vlonder. Door het hoogte verschil tussen de vlonder en de tegels, creëer je een ruimtelijk effect. Er is hier gekozen voor Douglashout. Een mooie hardhout soort, die behandeld is om zijn natuurlijke kleur heeft behouden en te verduurzamen. De vlonder zorgt voor een verhoging van ongeveer 13cm.

Bloemen en planten

Balkon make over Den Haag - aanleg balkon - De plant technicus

Nadat de vlonder klaar was, konden we de (bestaande) bloembakken vullen met beplanting en ze een mooi plekje geven. Let goed op de beplanting en de hoeveelheid zon. Dit is een balkon op het zuiden, en heeft heel de dag door zon. Niet alle planten kunnen tegen de felle zon!

Om een klein beetje beschutting te creëren heb ik een balkonbak gemaakt van hetzelfde hout als van de vlonder. Hierin hebben we verschillende soorten planten geplant, met verschillende bloeiperiodes. De wens van de klant (en ook van mij) was om planten erin te zetten die ook vlinders en bijen zou aantrekken, om zo toch wat biodiversiteit te krijgen op het balkon. Lees hier meer over hoe je een balkon meer biodivers kan maken!

Aankleding van het balkon

Om het helemaal af te maken, is er een fijne loungeset geplaatst en een schaduwdoek tegen de zon, omdat het flink warm kan worden op dit balkon in de zon. Een lichtsnoer met ledlampjes maakt het gezellig als de schemering inzet. Zo zie je maar dat je van een simpele stadsbalkon een heerlijke loungeplek van maken, met een klein beetje moeite en inspiratie!
Balkon make over Den Haag - aanleg balkon - De plant technicus

Het eind resultaat

Projecten

Bekijk de verschillende projecten die ik heb gedaan.

Vind hier mijn projecten in tuin aanleg, onderhoud en beregening. 

Hovenier in tuin onderhoud en aanleg

Waarom De Plant Technicus

15 jaar ervaring

Ecologische gedachte

Meedenkend

Persoonlijk & eerlijk

Contact aanvraag

De Plant Technicus

Wil je meer tips en inspiratie? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijving Nieuwsbrief