Tuin onderhoud

Het onderhoud van de tuin is geen overbodige luxe

Tuinonderhoud ontzorgt

Veel mensen zijn op zoek naar een tuin die eenvoudig in onderhoud is… Logisch, maar vaak betekend onderhoudsvrij niet dat je de tuin maar dicht moet straten. Met een beetje inspanning per jaar kun je al genieten van kleurige borders, een strak groen gazon en prachtige bomen.

Door de juiste beplanting keuze en de juiste timing kan ik je al een groot gedeelte van de werkzaamheden uit handen nemen. De Plant Technicus neemt je mee in een ecologisch en bio-divers plan om het hele jaar rond te kunnen genieten van een prachtig stukje natuur rondom het huis.

Tuinonderhoud - De plant technicus

”Onderhoud van de tuin houdt de tuin het hele jaar door gezond!”

De aanleg van uw tuin

Er komt zoveel kijken bij de aanleg van een tuin!

Onderhoud van de tuin in elk seizoen

Het onderhoud van de tuin, beplanting of bomen laat je niet zo maar aan iemand over. Je wilt dat dit gedaan wordt door iemand met vakkennis en gevoel voor de natuur, de tuin en de verschillende seizoenen.

De Plant Technicus biedt verschillende diensten aan in het onderhoud, zodat je met een gerust hart kunt blijven genieten van de tuin en alles wat daar groeit en bloeit.

De Plant Technicus Hoveniersbedrijf - tuinonderhoud tuin

Alles wat groeit en bloeit heeft onderhoudt nodig. Denk aan de voorjaars- en najaarsbeurt, het snoeien van heggen en bomen en zorgen dat het hele jaar mooie beplanting in de tuin staat. Ook bemesten, onkruidbestrijding, en grondbewerking kun je onder het onderhoud van de tuin rekenen.

Zo haal je het optimale uit je beplanting en geniet je het hele jaar door van een gezonde, groene tuin.

Snoeien in februari

Boomverzorging omvat alle werkzaamheden gerelateerd aan het planten, onderhouden, verplaatsen en verwijderen van bomen. Bij het onderhoud gaat het voornamelijk om de gezondheid van de boom en de veiligheid voor de leefomgeving.

Het snoeien van bomen is de meest voorkomende vorm van boomverzorging, en er zijn tal van redenen om een boom te snoeien:

  • Het stimuleren van de groei van de boom;
  • Het snoeien van losse, zieke of dode takken voor de veiligheid en het voorkomen van boomziektes;
  • Om meer licht door te laten in de omgeving of om meer ruimte te creëren;
  • Om een boom in een bepaalde vorm te snoeien.

De Plant Technicus Hoveniersbedrijf - Voorjaarsbeurt tuin tuinonderhoud

Het gras bij de buren is altijd groener. Maar wat als jij die buurman of buurvrouw bent?

 

Een verzorgd gazon is een ware eyecatcher in de tuin. Door op de juiste momenten te bemesten zorg je voor een goede voedingsbodem. Verticuteer eens per jaar om een luchtige grasmat te behouden en om onkruid groei en mosvorming tegen te gaan.

Maar nog belangrijker. Maai het gras niet te laag of te hoog en maai met grote regelmaat. In het groeiseizoen kan dit wel twee keer per week zijn.

 

Hier gaat dus best veel tijd in zitten, en dat terwijl je al zo druk bent. Laat daarom door mij het gehele seizoen netjes het gazon maaien. Ook zorg ik voor een gebalanceerd bemestingsplan. Zo zorg ik er voor dat jij die grasmat hebt waar de hele buurt jaloers op kan zijn.

De Plant Technicus Hoveniersbedrijf - Voorjaarsbeurt tuin tuinonderhoud

Een gazon dient als rustpunt in je tuin. Het is een plek om te ontspannen of waar de kinderen spelen. Bij de aanleg van een nieuwe tuin heb je de keuze tussen natuurgras of kunstgras. Uiteraard heeft echt gras zijn charme, maar kunstgras kent ook vele voordelen:

  • Geen tot weinig onderhoud;
  • Kunstgras kan op vrijwel elke ondergrond worden aangelegd;
  • Kunstgras is bijna niet meer te onderscheiden van echt gras;
  • Geen molshopen of ander ongedierte in het gazon.