Ga naar de inhoud

Gazon aanleg

Een gezond aangelegd gazon laat de tuin stralen. 

Gazon aanleg

De aanleg van de groene grasmat

Wil je een prachtig groen gazon dat de aandacht trekt in je tuin? Wij leggen met zorg jouw gazon aan, en binnen één dag prijkt er een weelderig groen grasveld in je tuin.

Een prachtig gazon is een eyecatcher in elke tuin. Echter, het behouden van zijn groene pracht wordt vaak onderschat. Een gezond gazon begint met een goede aanleg. Maar ook na de aanleg heeft het gazon de juiste zorg nodig. Ik geef je een op maat gemaakte bemestingsadvies die je vertelt hoeveel, hoe vaak en welke meststoffen je moet gebruiken om het gazon in topconditie te houden. Als je het onderhoud van het gazon wilt minimaliseren, kan ik zelfs een robotmaaier voor je installeren, zodat je altijd kunt genieten van een perfect gazon.

Het hele jaar door

verticuteren

Bemesten

Lees de tips voor een groen, gezond gazon!

”Een groene grasmat is een gezonde grasmat”

Gazon aanleggen met graszoden

Als je meteen wilt genieten van een groen gazon, kies dan voor graszoden. We verwijderen eerst eventueel oud gras en controleren vervolgens de grond op de behoeften van het nieuwe gras. Na het losfrezen, opnieuw verdichten en egaliseren van de bodem, bemesten we deze met organische meststoffen voordat we de graszoden leggen. Na goed walsen en besproeien, kun je al binnen enkele weken je nieuwe grasmat volop gebruiken.

Bij De Plant Technicus staat kwaliteit voorop, daarom leggen we alleen graszoden van uitstekende kwaliteit. Zo geniet je meteen van een prachtig groen gazon, vrij van onkruid en klaar voor gebruik binnen enkele weken.

Voordelen van graszoden laten leggen

aanleg gazon

Het directe resultaat van een groen gazon is slechts één van de vele voordelen van graszoden. De aanleg ervan is niet alleen snel, maar biedt ook andere voordelen:

  • Het gras is al binnen enkele weken beloopbaar.
  • Het gras start zonder onkruid.
  • Het onderhoud van graszoden is erg eenvoudig.
  • Graszoden kunnen het hele jaar door worden gelegd (behalve tijdens vorstperiodes).

Gazon inzaaien

Een alternatieve methode voor het aanleggen van een gazon is door graszaad in te zaaien. Ook hiermee hebben we bij De Plant Technicus ruime ervaring. Er zijn verschillende soorten graszaad beschikbaar, zoals speelgazon, siergazon of schaduwgazon. De beste zaaimomenten zijn in het voorjaar of de nazomer, waarbij de nazomer ideaal is vanwege de optimale kiemomstandigheden en minder gunstige omstandigheden voor onkruidgroei.

Na het verwijderen van oud gras, het frezen en egaliseren van de bodem, testen we de grond op voedingswaarde en bemesten deze indien nodig. Na het inzaaien wordt het graszaad licht geharkt en goed nat gehouden. Zodra de grassprieten een hoogte van 8 tot 10 cm bereiken, kan het gras voor het eerst worden gemaaid.

Onderhoud van het Gazon

Na de aanleg is goed onderhoud van het gazon essentieel voor langdurig plezier van een groen gazon. Ik geef je graag advies over het verticuteren, bemesten, besproeien en maaien van het gras. Heb je hulp nodig bij het onderhoud? Neem gerust contact met ons op; wij staan klaar om te helpen!

Op zoek naar een gepassioneerde hovenier?

Maak dan snel een afspraak. Samen kijken we naar wat het beste is voor jouw tuin.