Meteen naar de inhoud

Beregening

De dorstlesser van je beplanting in de tuin! Het is geen luxe, maar een handigheid.
Lijkt dit jou ook wat? Ik laat je graag de mogelijkheden zien.

Begerening

Beregening is geen luxe

Beregening in de tuin een luxe? Wellicht wel, maar zeker niet overbodig. Je tuin (gazon) kan tegenwoordig wel een extra steuntje in de rug gebruiken met de huidige klimaat-veranderingen.

Subtiele beregeningssystemen, in verschillende soorten en maten, nemen een extra zorg uit handen en zorgen er voor dat je nooit te veel water geeft.
Beregening systemen kunnen in zowel de bestaande tuinen als tijdens de aanleg van tuinen op maat geïnstalleerd worden. Hierna kun je op gezette tijden via een computer aan de buitenkraan de tuin besproeien, of het beregeningsprogramma in een handomdraai aanpassen. Dat is pas echt een luxe!

Geld besparend

Duurzaam

Altijd groen

Gemak

Jouw tuin water geven?

Dat kan met een goede beregening, zelfs in de zomer

Van gazonsproeier tot subtiele potsproeier

Beregening is er in verschillende soorten en maten. Van subtiele gazonsproeiers tot mini sproeiers voor in de potten op jouw balkon. Het is allemaal mogelijk. Ook zijn er verschillende bronnen voor het water dat je gebruikt. Vaak is de buitenkraan bij de keukendeur al genoeg, maar een pompinstallatie om het water uit de sloot te pompen behoort ook tot de mogelijkheden. Voor elke tuin, de juiste manier van water geven. Hieronder zie je de verschillende mogelijkheden voor jouw tuin.

Gazonsproeiers

Beregening - De plant technicus

Deze sproeiers worden uitsluitend gebruikt voor jouw gazon en zijn onzichtbaar wanneer ze niet actief zijn. Door middel van de waterdruk poppen de sproeiers omhoog in het gazon om te sproeien. Vandaar de bijnaam ‘pop-up sproeiers’. Heb je een grote of juist een klein gazon? In beide gevallen zijn deze sproeiers uiterst geschikt.
Voordelen van gazonsproeiers:

  • Volledig geautomatiseerd;
  • Aan te sluiten op een hogedruk pomp;
  • Volledig onzichtbaar wanneer inactief

Druppelslangen

Borders en plantvakken dienen eigenlijk op eigen kracht te floreren. Echter kan een extra water boost wel eens noodzakelijk zijn. Hiervoor zijn subtiel weggewerkte ‘druppelslangen’ een mooie oplossing. Deze slang slingert over de bodem van de border en geeft geleidelijk de juiste hoeveelheid water af. Erg geschikt om langs hagen te leggen en is op zandgronden erg raadzaam.
Voordelen van druppelslangen:

  • Volledig geautomatiseerd;
  • Subtiel weg te werken;
  • Makkelijk aan te leggen in bestaande tuinen.
beregening - de plant technicus
Beregening - De plant technicus

Potsproeiers

Ook op een balkon of terras kun je met een gerust hart een kruidentuintje beginnen. Voor elke maat pot of plantenbak is er een juiste sproeier te vinden. De bijna onzichtbare spaghettislangetjes zijn naargelang de hoeveelheid potten en standplaats zelf makkelijk aan te passen.
Voordelen van pot sproeiers;

  • Volledig geautomatiseerd;
  • Makkelijk zelf aan te passen;
  • Eindeloos veel sproeiers op weinig waterdruk.

Op zoek naar een gepassioneerde hovenier?

Maak dan snel een afspraak. Samen kijken we naar de wensen en mogelijkheden in jouw tuin.

Projecten

Bekijk de verschillende projecten die ik heb gedaan.

Vind hier mijn projecten in tuin aanleg, onderhoud en beregening. 

Hovenier in tuin onderhoud en aanleg

Waarom De Plant Technicus

15 jaar ervaring

Ecologische gedachte

Meedenkend

Persoonlijk & eerlijk