je tuin water geven in de zomer

de plant technicus

De tuin water geven in Droge zomers

Met de warme zomer van vorig jaar, en de voorspellingen van deze zomer, is het belangrijk om de tuin goed water te geven. Maar door de lange, warme zomer is er een lange tijd geen regen gevallen en daar heeft net waterpijl in Nederland lang last van gehouden. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw gazon en planten genoeg water krijgen, maar u toch zuinig bent met het water?

Milieubewust omgaan met water

Vorig jaar kwam tijdens de lange zomer de oproep om de gazonnen en planten minder water te geven. Eeuwig zonde, want dan kunt u straks allemaal dode planten uit uw tuin halen. Ook als u bijvoorbeeld op vakantie bent en er niet elke dag iemand langs komt om uw tuin/balkon te voorzien van een plens water. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw planten water krijgen na een warme dag?

taken from footage

Aanleg van beregeningssystemen

Het aanleggen van een beregeningssysteem helpt u een handje bij het onderhouden van uw prachtige tuin/balkon. Voor elke tuin/balkon is er een besproeiingssysteem beschikbaar. Het fijne van vele van deze systemen is dat ze werken via een klein computertje. Zo kunt u instellen hoelang de sproeiers aan zijn, wanneer ze aangaan en hoe vaak. 

Ook het aanleggen van een regenton is een aanrader. Zo vangt u het regenwater op, wat u weer kunt gebruiken om uw plantjes water te geven. Dit is natuurlijk gratis water van boven en daarnaast is het milieuvriendelijk. Sommige gemeentes geven subsidies voor regentonnen, dus is het financieel ook nog is aantrekkelijk. 

Tips om water te bespraren

Beregening - De plant technicus
  • Sproei als het echt nodig is. Controleer altijd of de grond niet te nat is.
  • Geef de planten s’avonds water.
  • Zorg dat je planten die veel water nodig hebben niet in een droge grond neerzet. 
  • Bestrooi de grond met cacaodoppen of houtsnippers.

Wilt u ook een beregeningssysteem in uw tuin of balkon, of wilt u een regenton? Ik kijk graag met u mee naar de mogelijkheden.

de plant technicus

Een hovenier met passie en liefde voor zijn vak; zo kunt u De Plant Technicus het best omschrijven. 

Geplaatst in beregening en getagd met , .