Ga naar de inhoud

De tuin watergeven in de zomer

  Je tuin water geven in de zomer

  De Plant Technicus

  Je tuin water geven in droge zomers

  Met de warme zomer van vorig jaar, en de voorspellingen van deze zomer, is het belangrijk om de tuin goed water te geven. Maar door de lange, warme zomer is er een lange tijd geen regen gevallen en daar heeft net waterpijl in Nederland lang last van gehouden. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw gazon en planten genoeg water krijgen, maar u toch zuinig bent met het water?

  Milieubewust omgaan met water

  Vorig jaar kwam tijdens de lange zomer de oproep om de gazonnen en planten minder water te geven. Eeuwig zonde, want dan kunt u straks allemaal dode planten uit uw tuin halen. Ook als u bijvoorbeeld op vakantie bent en er niet elke dag iemand langs komt om uw tuin/balkon te voorzien van een plens water. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw planten water krijgen na een warme dag?

  Een beregeningssysteem aanleggen

  Het aanleggen van een beregeningssysteem helpt u een handje bij het onderhouden van uw prachtige tuin/balkon. Voor elke tuin/balkon is er een besproeiingssysteem beschikbaar. Het fijne van vele van deze systemen is dat ze werken via een klein computertje. Zo kunt u instellen hoelang de sproeiers aan zijn, wanneer ze aangaan en hoe vaak.

  Ook het aanleggen van een regenton is een aanrader. Zo vangt u het regenwater op, wat u weer kunt gebruiken om uw plantjes water te geven. Dit is natuurlijk gratis water van boven en daarnaast is het milieuvriendelijk. Sommige gemeentes geven subsidies voor regentonnen, dus is het financieel ook nog is aantrekkelijk.

  Beregening - De plant technicus
  Beregening - de plant technicus

  Tips om water te besparen

  Sproei als het echt nodig is. Controleer altijd of de grond niet te nat is. Geef de planten s’avonds water. Zorg dat je planten die veel water nodig hebben niet in een droge grond neerzet. Bestrooi de grond met cacaodoppen of houtsnippers.