Ga naar de inhoud

Over De Plant Technicus

Hovenier met passie voor het groen

De Plant Technicus

Passie voor het hoveniersvak

Een hovenier met passie en liefde voor zijn vak; zo kun mij, De Plant Technicus, het best omschrijven. Opgegroeid tussen de sierteelt van Boskoop, waardoor de passie voor bomen en planten al snel zichtbaar werd. Met ruim 17 jaar ervaring vakbekwaam op het gebied van tuinen, van aanleg tot onderhoud, van gazon tot dakterras.

Ik ben Nick Dijs. Geboren onder de rook van Breda, maar opgegroeid in het prachtig groene Boskoop. Bekend door haar ligging in het Groene Hart en de vele kwekerijen. Als tiener was de keuze voor een bijbaantje dan ook snel gemaakt. Jarenlang verdiende ik een zakcentje bij in de boomkwekerij van de buurman. De interesse voor het groen was geboren. Maar de afwisseling en creativiteit ontbrak voor mij. Na een zijstapje als greenkeeper op een golfbaan ben ik daarna bij de andere buurman terecht gekomen als leerling hovenier.

17 jaar ervaring

Persoonlijk contact

Ecologische gedachte

Werkzaam in de Randstad

Ecologische gedachte voor elke tuin

De rest van het verhaal laat zich daarna makkelijk schrijven. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in het prachtige vak dat dit is. De vele planten met elk hun eigen verhaal. De verschillen die je kan maken door groen te denken. De blije gezichten van klanten. De verhalen over de vele vogeltjes en insecten die worden aangetrokken door mijn plantkeuze. Ik raakte kortom verzot op tuinen en alles wat daarbij hoort.
 

Is jouw gazon klaar voor het voorjaar?

Zorg voor de groene grasmat 

Luister gratis onze Podcast Tuinmannen via Spotify

Samen met Roelof de Vries, bekend van o.a. Radio RoMaNo, maak ik een tweewekelijkse podcast met alles rondom tuinieren en het leven in en rondom de tuin. 

Op zoek naar een gepassioneerde hovenier?

Maak dan snel een afspraak. Samen kijken we naar de wensen en mogelijkheden in jouw tuin.