privacy & cookie verklaring

de plant technicus

Privacy- en Cookieverklaring

Laatst bewerkt: 1 mei 2019

1. Privacy

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. In deze privacyverklaring leest u hoe er met uw persoonsgegevens wordt omgegaan, wie er verantwoordelijk voor de verwerking is en welke cookies er gebruikt worden.

1.1 Contactformulier

Bedoelt voor informatie vergaren en contact.

Hiervoor gebruik De Plant Technicus uw e-mailadres, telefoonnummer en naw-gegevens. Dit wordt gedaan op basis van uw toestemming. De informatie wordt bewaard tot 6 maanden tot het laatste contact moment.

1.2 Andere partijen

De Plant Technicus  geeft uw persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de dienst of als de wet ons verplicht.

1.4 Reclame

Het kan zijn dat er informatie verstuurd wordt over aanbiedingen en overige informatie.  Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de volgende kanalen:

  • per post
  • per e-mail
  • via social media
  • per telefoon

U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elke brief staat hoe dat moet. Elke e-mail bevat een afmeldlink. U kunt De Plant Technicus blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. U kunt dit aangeven als u wordt gebeld.

1.5 Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

De Plant Technicus geeft uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als dat nodig is voor onze dienst of als dat wettelijk verplicht is.

Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie, zoals social media partners. Via social media buttons op de website verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.


2. De Type cookies die wij gebruiken op onze website en Social Media Platformen

De Plant Technicus maakt bij het aanbieden van elektronische (online) diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De Plant Technicus gebruikt cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden maar ook om het gebruik en de relevantie van onze online activiteiten te optimaliseren. U kunt ten alle tijden de cookies verwijderen uit uw browser.

Meer informatie over cookies?
Op de volgende websites kunr u meer informatie over cookies vinden:

Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen
Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising””

2.1 De Type cookies die gebruikt worden op de website en Social Media Platformen

Hieronder vindt u een overzicht van de type cookies die gebruikt worden:

2.1.1. Functionele & technische cookies

Er wordt gebruik gemaakt functionele en technische cookies waarmee u wordt herkent bij een nieuw bezoek op de website.

De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Functionele en technische cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw internetbrowser.

2.1.2. Analytische cookies

De Plant Technicus maakt gebruik van analytische cookies van Google Analytics. Deze cookies leggen vast hoe u als bezoeker de website deplanttechnicus.nl gebruikt. Met deze informatie wordt het gebruik van de website geanalyseerd. Met deze informatie kan de website verbeterd worden. Voor deze cookies hoeven geen toestemming gevraagd worden. Er worden geen NAW gegevens van u opgeslagen. 

2.1.3. Third party cookies

Met uw toestemming wordt er een cookie op uw apprataat geplaatst,  welke kan worden opgevraagd zodra u de website bezoekt. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel.

2.2 Google cookies

Via de website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google o.a. om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. De Plant Technicus heeft hier geen invloed op.

2.2.1. Google Maps

Google Maps: hiermee wordt een geografische kaart weergegeven op onze site. Bij het gebruik van Google Maps worden verschillende cookies gezet, bijvoorbeeld om het zoom-niveau te onthouden. Mogelijk stellen sommige cookies Google in staat de gebruiker te identificeren.

2.2.2. Google Analytics

De Plant Technicus maakt gebruik van Google Analytics om te analyseren hoe gebruikers zich gedragen op de website van www.deplanttechnicus.nl. De verkregen informatie wordt, inclusief het IP-adres van uw computer of laptop, opgeslagen een server van Google. Google gebruikt deze informatie om aan De Plant Technicus te rapporteren hoe de website geoptimaliseerd kan worden voor de bezoekers. 

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. De Plant Technicus heeft hier geen invloed op. De Plant Technicus heeft Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

2.3. Social Media cookies

2.3.1 Facebook cookies

De informatie die Facebook verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Facebook heeft zich daarbij te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

2.3.2. Facebook Retargetting

Op de website staat een Facebook-pixel waarmee de kwaliteit van het bezoek verkeer vanuit Facebook wordt beoordelen. Deze pixel werkt door middel van een stukje code welke van Facebook zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. De Plant Technicus heeft daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook door (welke regelmatig kunnen wijzigen) om meer te weten te komen over wat zij met uw (persoons-)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

2.3.3. Facebook targeting methoden

De Plant Technicus maakt gebruik van Facebook Pixel. De Facebook Pixel is een code die bijhoudt welke pagina’s de website bezoeker bekijkt. De Facebook Pixel maakt het mogelijk om verkopen bij te houden, namelijk met de aangepaste conversie.

2.3.4. LinkedIn

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat u direct een artikel kan delen vanuit de website.

2.3.6. Youtube

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat u direct een video kan delen vanuit de website.

2.5 Webformulieren en cookies

Op de website van De Plant Technicus staan formulieren. In deze formulieren wordt gebruikgemaakt van cookies die uw gegevens kunnen onthouden voor de volgende keer dat u een formulier invult. De bewaartermijn is 1 jaar.

23. Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is van groot belang. Om uw privacy te beschermen, neemt De Plant Technicus de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en een login token-
  • De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem-
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en de website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert.

4.  Webformulieren

Wij bewaren gegevens die zijn ingestuurd via webformulieren maximaal 1 jaar.


5. Functionaris voor gegevensbescherming

De Plant Technicus is verantwoordelijk voor de privacy binnen het bedrijf. De functionaris voor gegevensbescherming is Nick Dijs en is bereikbaar per e-mail op info@deplanttechnicus.nl en per telefoon 06 42 33 75 70 voor al uw vragen en verzoeken.


6. Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer een dienst wijzigt, moet ook de privacyverklaring worden aangepast. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.


7. Inzage en wijzigen van je gegevens

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens De Plant Technicus van u heeft, kunt u altijd contact opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U heeft de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens De Plant Technicus heeft en wat er mee gedaan wordt.
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die De Plant Technicus heeft
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
  • Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat De Plant Technicus geen gegevens van de verkeerde persoon aanpast of verwijdert.

Indien u vragen heeft over de gegevens of u gebruik wilt maken van een van de bovenstaande rechten kunt u contact opnemen via info@deplanttechnicus.nl


8. Recht op overdraagbaarheid / dataportabiliteit

Dit recht houdt in dat een betrokkene de gegevens van een verwerkingsverantwoordelijke moet kunnen verkrijgen in gestructureerde, gangbare en leesbare vorm en het recht heeft deze gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen of rechtstreeks te laten overdragen, zonder daarbij te worden gehinderd tenzij dit afbreuk doet aan rechten en vrijheden van anderen. Een betrokkene heeft recht op overdraagbaarheid voor zover het gaat om door hem zelf verstrekte gegevens.


9. Klacht indienen

Als u vindt dat De Plant Technicus u niet op de juiste manier helpt, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.


10. Contactgegevens

De Plant Technicus
Burgemeester Patijnlaan 532
2585BZ Den Haag
info@deplanttechnicus.nl

 

contact

Neem vrijblijvend contact op met Nick Dijs