Ga naar de inhoud

Duurzaam tuinieren

  Duurzaam tuinieren

  Het liefst bestaat je tuin voor minimaal 60% uit groen en maximaal 40% uit verharding! Wil jij dit ook realiseren in je tuin?

  Duurzaam tuinieren, belangrijker dan ooit!

  Onze Aarde heeft het lastig. De opwarming van de planeet is al jaren een probleem waar we snel tegen op moeten treden. Daar willen wij van De Plant Technicus ons steentje aan bijdragen. Ons doel is om tuinen te creëren welke hittebestendig, circulair en duurzaam zijn. Daarbij staat biodiversiteit en ecologisch denken bovenaan ons lijstje. Op deze manier dragen wij bij aan het herstellen van de Aarde. Help je mee?!

  Circulair te werk gaan

  Om zo weinig mogelijk negatieve impact te hebben op natuur en milieu werken wij zoveel mogelijk circulair. Dat wil zeggen dat wij zoveel mogelijk grondstoffen hergebruiken. Zo wordt er van jouw groenafval nieuwe compost gemaakt en scheiden wij al het afval uit de tuin. Klaar om gerecycled te worden. We leggen composthopen aan en zorgen voor een regenton in de tuin. Maar dat is nog niet genoeg. Daarom blijven wij zoeken naar manieren om zo duurzaam mogelijk te tuinieren.

  Meststoffen

  Bemesten doen wij uitsluitend met de organische meststoffen van DCM-professional. DCM produceert op een duurzame manier meststoffen van hoogwaardige nevenstromen – restproducten – zoals druivenpitten en aardappelschillen. Tot 75% van de grondstoffen die ze gebruiken komt van nevenstromen. Op hun eigen wijze dus super circulair bezig!
  Duurzaam tuinieren - De Plant Technicus

  Uitstootvrij machine gebruik

  Een tuin aanleggen of onderhouden kan bijna niet zonder machines. Gemak dient immers de mens. Dit zijn veelal machines op benzine en andere brandstof. Dit kan soms niet anders als het gaat om zwaar werk. Toch geldt dit veelal alleen voor de aanleg van de tuin. Voor het onderhoud van de tuin geldt dit al een stuk minder. In het onderhoud gebruikt De Plant Technicus enkel nog maar accugereedschap van Husqvarna. Deze machines zijn inmiddels net zo krachtig als machines op benzine en zijn daarbij veel stiller. Een stuk rustgevender voor de klant en de hovenier. En als pluspunt voor de hovenier is het gereedschap ook nog eens een stuk lichter. Win-win dus!

  Jij als klant

  Maar dan is daar de klant! Jij kunt ook je steentje letterlijk en figuurlijk bijdrage. Nou ja…je kan je steentjes uit de tuin dragen en hiervoor in de plaats het groen naar de tuin halen. Door veel verschillende bomen en andere planten in je tuin te zetten help je mee aan de biodiversiteit in jouw woonplaats. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je tuin een stuk koeler houdt. En geef nou toe, een groene tuin vol groei en bloei geeft toch veel meer rust en geborgenheid dan een buitenplaats vol tegels zonder groen? Help de natuur een handje alsjeblieft!
  Duurzaam tuinieren - De Plant Technicus