Ga naar de inhoud

Tuin onderhoud in de maand mei

  Tuinonderhoud in mei

  De Plant Technicus

  De tuin onderhouden in mei is geen straf

  In mei schijnt het zonnetje en is het weer tijd om wat in de tuin te doen. Onkruid weg halen, het gras weer een beetje vertroetelen en hier en daar wat snoeien. Wat je precies allemaal kan doen aan tuin onderhoud in de maand mei lees je hieronder!

  Het gazon

  In mei is het de beste maand om eventueel een nieuwe grasmat aan te leggen in de tuin of om deze eens goed te bemesten. Hierdoor blijft je gazon mooi groen en gezond. Ook is mei de maand om je groene grasmat te verticuteren. Dit doe je met een verticuteermachine. Met deze machine verwijder je dood gras en mos uit de grasmat. Vul kuilen en oneffenheden aan met grond en zaai bij waar nodig. Zo heb je een jaar lang een mooie groene mat!

  Snoeiwerk in de tuin

  In mei kunnen de heesters die in het voorjaar hebben gebloeid goed gekortwiekt worden. Je kunt nu ook bomen en heesters snoeien. Planten houden er niet van om gesnoeid te worden in de volle zon, dus als je nog wat wilt snoeien, doe dat nu. Dit is de ideale tijd doordat de zon nog niet op zijn sterkst is. Ook is het nu de tijd om de bamboe te snoeien zodat deze weer mooi vol kan groeien. Sommige hagen zoals de Ligusterhagen kunt u nu voor de eerste maal snoeien. Vaste planten en grassen nog niet afgeknipt? Wacht daar niet te lang mee voor het mooiste resultaat. Wanneer u dit doet als het plantje zijn bloemknoppen reeds heeft, knipt u deze eruit. Let dus op!
  Snoeien februari - tuinonderhoud mei