Ga naar de inhoud

Het planten van bomen en struiken

  Het planten van bomen en struiken

  De Plant Technicus

  Het is bomen en struiken seizoen!

  Laten we eerlijk zijn: een groenere omgeving creëren begint bij jezelf. Het planten van bomen en struiken is niet alleen een manier om je tuin te verfraaien, maar het draagt ook bij aan een gezondere planeet. Ze zuiveren de lucht, bieden schaduw en verhogen de biodiversiteit. Kortom, door te planten draag je jouw steentje bij aan het milieu.

  pexels-sebastian-feistl-1009916

  De juiste keuzes maken bij het planten

  Voordat je begint, is het belangrijk om de juiste soorten te kiezen. Denk aan de grootte van je tuin, de grondsoort en de hoeveelheid zonlicht. Kies inheemse soorten, want die zijn beter aangepast aan het lokale klimaat en trekken lokale dieren aan.

  Elke boom of struik heeft zijn eigen voorkeuren. Sommige houden van volle zon, terwijl anderen in de schaduw floreren. Denk ook aan de toekomstige grootte – je wilt niet dat je boom uiteindelijk te dicht bij je huis of schutting groeit.

  Luister gratis onze Podcast Tuinmannen via Spotify

  Planten als een pro

  Nu het leuke gedeelte: het planten! Graaf een gat dat twee keer zo breed is als de wortelkluit, maar niet dieper. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit gelijk is met de grond. Vul het gat met de uitgegraven aarde en druk het licht aan. Geef goed water om de wortels te helpen zich te vestigen.

  Na het planten is verzorging cruciaal. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge perioden. Bescherm jonge bomen tegen wind door middel van een boompaal en bedek de kluit met stro tegen de vorst. Vergeet gedurende de seizoenen niet te bemesten voor optimale groei.

  En nu zelf doen!

  Het planten van bomen en struiken is een verrijkende ervaring die jouw tuin transformeert én een positieve impact heeft op het milieu. Met de juiste zorg en aandacht zullen ze jarenlang groeien en bloeien. Dus, waar wacht je nog op?! Trek die tuinhandschoenen aan en start jouw groene avontuur vandaag nog!