Ga naar de inhoud

Voorjaarskriebels

  Voorjaarskriebels

  De Plant Technicus

  Tuinonderhoud in het voorjaar

  Het jaar fris en fruitig beginnen met een voorjaarsbeurt aan de tuin! 

  Het voorjaar staat voor de deur! De temperaturen stijgen en de dagen worden langer. Het lijkt nog ver weg maar voor je het weet kunnen we weer heerlijk genieten van onze tuin. Maar er moet nog zoveel gebeuren. Heb je al eens aan een voorjaarbeurt voor de tuin gedacht?

  Er is zoveel te doen, misschien wel te veel?

  De natte donkere dagen hebben veel groene aanslag op de tegels en vlonder achter gelaten. Waar is de hogedrukreiniger?!! De laatste wintersnoei moet nog gedaan worden. Het gazon gaat langzaamaan weer groeien en verdient weer de nodige aandacht. Maar ook kunnen de borders weer een update gebruiken en potten en plantenbakken kunnen weer worden voorzien met kleurige plantjes en bloemetjes.

  Maar wat een klus is het toch altijd. Waar ga je met die grote hoeveelheden snoeiafval naartoe? En welke bemesting moet ik eigenlijk gebruiken? Kan ik deze struik nog snoeien of knip ik dan de bloei er uit? En al dat onkruid wat er stiekem tussendoor schiet. In de border zijn ze soms niet te onderscheiden van jonge plantjes en tussen de bestrating is het al helemaal een ellende. Niet bepaald het leukste klusje van het voorjaar daarom neem deze klus graag van je over.

  Goed gereedschap is het halve werk

  Dit is het moment om je tuingereedschap weer eens goed na te kijken of een update te geven.Is de grasmaaier nog nagekeken deze winter? Een bot mes aan je grasmaaier zorgt voor een lelijk maaibeeld op de gazon. Laat dus nog voor het groeiseizoen jouw grasmaaier door mij nakijken. Of kom je er achter dat je tuingereedschap mist? Zorg er voor dat je goed voorzien bent. Dit maakt het zoveel makkelijker wanneer je zelf de tuin in gaat.

  Een gezonde tuin

  En dan nog iets. Weet jij eigenlijk wel of het bodemleven in jouw tuin gezond is? Door middel van organische meststoffen en de juiste grondverwerking kan je de gezondheid van jouw tuin weer opkrikken. Elke plant zijn eigen grondsoort. Turf bij de hortensia en zandgrond over je gazon. Specifieke verzorging per plant maakt het moeilijker maar maakt dat elke plant krijgt wat hij nodig heeft. Ook zorgt dit er ook nog eens voor dat ziekten en plagen minder snel bij jou in de tuin zullen voor komen. Een goede bodem is de basis van een mooie gezonde tuin!
  voorjaarsbeurt - voorjaarsonderhoud tuin - De Plant Technicus 1 (1)

  Nieuwe groene ideeën

  Maar ook is het weer hét moment om heerlijk geurende Lavendel te planten. Of wat dacht je van siergrassen in combinatie met Verbena?! Werk die saaie muur weg met een mooi bloeiende Clematis of Campsis of een andere mooie klimplant. Gedroomd van een mooie grote beuk in de achtertuin? Of misschien heb je altijd al een blauwe regen tegen de voorgevel willen hebben. Kortom genoeg groene ideeën voor dit nieuwe jaar. Er is zoveel keuze. Het internet staat vol met leuke ideeën maar het tuincentrum biedt niet wat je zoekt Dus wat nu?! Ik bied hierin de helpende hand. Door mijn korte lijntjes met de kwekers uit Boskoop kan jouw tuin weer voorzien worden van de jaarlijkse voorjaar impulsen. Stuur mij je plantlijst op, en ik bezorg de plantjes nog in dezelfde week bij jouw thuis. Op afspraak kunnen grote struiken en bomen ook door mij aangeplant worden.