Ga naar de inhoud

Tuinonderhoud in het voorjaar

  Tuinonderhoud in het voorjaar

  De Plant Technicus

  Een frisse start met een voorjaarsbeurt

  Nu de eerste warme zonnestralen een feit zijn, zien we overal al groene uitschieters in de bomen en planten tevoorschijn komen. De eerste bollen zijn al prachtig uitgekomen en overal in de natuur zie je dat het echt lente begint te worden. De lente brengt ook weer leuke werkzaamheden in de tuin met zich mee. Waarschijnlijk kan jouw tuin of balkon wel een voorjaarsbeurt gebruiken na een natte, grauwe winter.

  Tuinonderhoud in het voorjaar

  Balkon

  Ik word gelukkig van mooie beplantingen op balkon en in de tuin. Ook het balkon kan wel een voorjaarsbeurt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het verwijderen van dode beplanting uit potten en bloembakken en deze vervangen voor nieuwe. Zorg voor verse grond en organische mest, daar worden je planten heel blij van. Geef je kuipplanten vanaf april wat meer water nu ze weer tot leven komen. Met mooi weer kunnen ze wel naar buiten. Maar opgelet! Zodra het gaat vriezen moeten ze weer even terug naar de winterstalling.

  Tuin

  Je ziet het gras weer groeien, het is bijna weer tijd om te gaan maaien! Ook zal je zien als je de kale plekken in heb gezaaid dat de eerste nieuwe grassprieten daar al tevoorschijn komen. Het is ook erg belangrijk dat je gazon de juiste voedingsstoffen krijgt. Dus bemesten is erg belangrijk. Laat het gras met dit mooie weer even groeien voordat je het maait, denk aan zo’n 5cm. Na een paar maaibeurten kan de grasmaaier terug ingesteld worden naar min 4 cm.

  De Plant Technicus Hoveniersbedrijf - Voorjaarsbeurt tuin tuinonderhoud

  Groente- of kruidentuintje

  Je kunt nu heel goed je kruidentuintje starten, daar heb je tot diep in de herfst plezier van. Als je niet veel ruimte op je balkon hebt, kan je er ook voor kiezen om verticaal te gaan tuinieren. Je hebt hangbakken en hangzakken met water toevoer voor de gewenste kruiden en met de juiste verzorging groeien ze geweldig! Als je wel de ruimte hebt, kan je er voor kiezen om een bak te maken met daarin de kruiden en groentes. Zaai eerst de zaadjes binnen in potjes voor je ze uiteindelijk gaat overplanten in een grotere pot. Dan kan je ze beter verzorgen als ze ontkiemen. Als ze groot genoeg zijn kan je ze in de gewenste bak of pot doen en ze verder laten groeien.

  Voorjaarsbeurt

  Een voorjaarsbeurt van de tuin kan het perfecte begin zijn van een heerlijk tuinseizoen. Wat is nou eigenlijk een voorjaarsbeurt in de tuin? Lees hier meer over de voorjaarsbeurt en plan een afspraak!