DE PLANT TECHNICUS

Tuin onderhoud in het voorjaar

Nu is het weer en de timing geschikt voor een goede voorjaarsbeurt.

Is jouw tuin toe aan wat onderhoud?

Nu de eerste warme zonnestralen een feit zijn, zien we  overal al groene uitschieters in de bomen en planten tevoorschijn komen. De eerste bollen zijn al prachtig uitgekomen en overal in de natuur zie je dat het echt lente begint te worden. De lente brengt ook weer leuke werkzaamheden in de tuin met zich mee. Waarschijnlijk kan jouw tuin of balkon wel een voorjaarsbeurt gebruiken na een natte, grauwe winter. 

De Plant Technicus Hoveniersbedrijf - tuinonderhoud tuin

''Geef je tuin elk seizoen een beetje extra aandacht, dan kan je er het hele jaar door optimaal van genieten!''

TUIN Onderhoud, hoe wat en waar?

tuinonderhoud

Snoeien

Er hoeft niet zoveel gesnoeid te worden als in het najaar maar er zijn wel een paar bomen die aandacht nodig hebben in de lente: 

 • Heesters die na juni bloeien;
 • Vlinderstruiken;
 • Siergrassen 
 • Rozen;
 • Hortensia’s
 • vaste planten

Balkon

Ik word gelukkig van mooie beplantingen op balkon en in de tuin. Ook het balkon kan wel een voorjaarsbeurt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het verwijderen van dode beplanting uit potten en bloembakken en deze vervangen voor nieuwe. 

Zorg voor verse grond en organische mest, daar worden je planten heel blij van. Geef je kuipplanten vanaf april wat meer water nu ze weer tot leven komen. Met mooi weer kunnen ze wel naar buiten. Maar opgelet! Zodra het gaat vriezen moeten ze weer even terug naar de winterstalling. 

De Plant Technicus Hoveniersbedrijf - Voorjaarsbeurt tuin tuinonderhoud

Tuin

Je ziet het gras weer groeien, het is bijna weer tijd om te gaan maaien! Ook zal je zien als je de kale plekken in heb gezaaid dat de eerste nieuwe grassprieten daar al tevoorschijn komen. 

Het is ook erg belangrijk dat je gazon de juiste voedingsstoffen krijgt. Dus bemesten is erg belangrijk. Laat het gras met dit mooie weer even groeien voordat je het maait, denk aan zo’n 5cm. Na een paar maaibeurten kan de grasmaaier terug ingesteld worden naar min 4 cm.

Tip!
Start je eigen kruiden of groente tuin. Leuk, want je hebt altijd groen in de tuin en je plukt er uiteindelijk de vruchten van. 

Groente/kruidentuintje

Je kunt nu heel goed je kruidentuintje starten, daar heb je tot diep in de herfst plezier van. Als je niet veel ruimte op je balkon hebt, kan je er ook voor kiezen om verticaal te gaan tuinieren. Je hebt hangbakken en hangzakken met water toevoer voor de gewenste kruiden  en met de juiste verzorging groeien ze geweldig! 

Als je wel de ruimte hebt, kan je er voor kiezen om een bak te maken met daarin de kruiden en groentes. Zaai eerst de zaadjes binnen in potjes voor je ze uiteindelijk gaat overplanten in een grotere pot. Dan kan je ze beter verzorgen als ze ontkiemen. Als ze groot genoeg zijn kan je ze in de gewenste bak of pot doen en ze verder laten groeien<

De Plant Technicus Hoveniersbedrijf - Voorjaarsbeurt tuin tuinonderhoud

Geïnteresseerd in tuinonderhoud? Ik kom graag langs om te kijken hoeveel onderhoud en hoe vaak de tuin dit nodig hebt. Neem gerust eens contact op. 

De Plant Technicus - Hovenier onderhoud en aanleg

  wat neem ik mee

  Persoonlijke aanpak

  Samen de mogelijkheiden bekijken om de tuin zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw persoonlijke wensen.

  12 jaar ervaring

  Al vanaf jonge leeftijd is de interesse in tuinieren aanwezig. Inmiddels al ruim 12 jaar werkzaam in de groensector. 

  kennis & meedenken

  Ik beschik over een ruime plantenkennis en denk dus graag mee over een perfect beplantingsplan voor uw tuin.

  Hovenier in aanleg, onderhoud
  en advies.
  Geplaatst in Onderhoud tuin en getagd met , .