Tuinonderhoud in juni

Er is werk aan de tuin, het hele jaar door!

Tuinonderhoud in de maand juni

Ook in juni is er het nodige tuinonderhoud nodig. Denk aan wat kleine snoei werkzaamheden en natuurlijk water geven. Met een paar kleine tips staat je tuin er weer tip top bij in deze zomermaand.
”Let met extreme droogtes op de hoeveelheid water die je aan de planten geeft. Planten kunnen prima eventjes zonder water”
stokroos - planten in droogte - de plant technicus hoveniersbedrijf

Tuin in de volle zon?

Deze planten kunnen goed tegen droogte!

Welk tuin onderhoud is er nodig in juni?

Tuinonderhoud - Balkon make over Den Haag - aanleg balkon - De plant technicus

Snoeiwerk

Er is voldoende te doen in de tuin. Ik geef je tips voor het snoeiwerk van deze maand:

  • Allereerst, de belangrijkste regel! Snoei nooit als het volle zon is. Planten die gesnoeid zijn hebben snoei wonden en die verbranden snel in de volle zon. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag;
  • De Buxus moet gesnoeid worden. Controleer dan meteen of je last hebt van Buxusmot;
  • Snoei alle hagen die je nog niet hebt gesnoeid dit jaar. Als je ze nu snoeit zullen ze niet meer zoveel uitlopen als in het voorjaar. Zorg ervoor dat je hagen niet alleen aan de zijkanten snoeit. De bovenkant goed op hoogte houden stimuleert de haag van onder af mooi uit te blijven lopen.
  • De hagen mogen ook extra bemest worden in juni.
  • Vroeg bloeiende clematissen en heesters moeten nu terug gesnoeid worden.

Het gazon

Het gazon kan nu wel 1 tot 2 keer per week gemaaid worden. Gras kan wel tegen een stootje, maar zet af en toe de sproeier aan. zo houd u het gazon gezond en sterk. Heeft u het gazon al voor een tweede keer gemest dit jaar? Dit is de tijd! Wil je meer weten over gazon onderhoud? Lees dan hier verder!

Planten en zaaien eenjarigen

De borders beginnen nu goed vol te groeien dus nu kan je de planten die overheersen voorzichtig terug knippen en op kale plekken één-jarige inplanten. Alle één- en tweejarigen kunnen nu uitgezaaid worden. Wanneer je in het najaar geen rozen of heesters hebt kunnen planten, kun je dat nu doen! De rozen zullen direct gaan bloeien. Let in deze tijd wel op met nieuwe aanplant, deze hebben meer zorg en vooral water nodig deze periode.

Ook lei en klimplanten kunt u mooi begeleiden en opbinden.

Bij aanhoudend mooi weer hebben de borders en alle andere beplanting veel water nodig. Geef de planten liever 1x per week een veel (heel veel) water dan elke dag een kwartiertje. Maar denk niet alleen aan de beplanting buitenshuis. Als de temperatuur buiten oploopt hebben de kamerplanten ook meer water nodig.

Geplaatst in Onderhoud tuin en getagd met , .