Ga naar de inhoud

Tuinonderhoud in december

  Tuinonderhoud in december

  De Plant Technicus

  Tuinonderhoud in de winter

  Heb jij je insectenhotel al in de tuin geplaatst? Is het gazon bekalkt voor de winter? Ja? Goed bezig! Ik geef je hier nog meer tips voor de tuin in de komende periode, genoeg werk aan de winkel! Ps. Had je mijn vorige tips ook gelezen over de tuin winterklaar maken?

  Bloembolletjes planten

  Heb je al bloembolletjes geplant? Deze maand is het laatste moment om dit te doen. Een kleurrijk en heerlijk ruikend voorjaar creëer je nu al. Moeite met het kiezen van de juiste bloembollen? Ik kan aan de hand van jouw wensen de juiste bollen samenstellen en aanplanten. Gegarandeerd feest in het voorjaar! Lees hier meer over de soorten bloembollen en wanneer je ze moet planten!

  Straatwerk vernieuwen is ook tuinonderhoud

  Heb je altijd al een nieuw terras willen hebben, of is huidige terras zo verzakt dat het kopje koffie van tafel glijdt? Dit is het juiste moment om het straatwerk in je tuin te vernieuwen of te renoveren. Je maakt in deze tijd toch geen gebruik van het terras, dus je wordt niet in de weg gelopen door ons. Daarnaast kunt u vanaf de eerste zonnestralen na de winter gebruik maken van uw nieuwe tuin.

  Snoeien

  Het laatste moment om bladverliezende bomen en heesters te snoeien is nu. Ook fruitbomen en druiven kan je nu goed snoeien. Er is echter wel de juiste kennis voor nodig om fruitbomen te snoeien, dit is een vak apart. Ook hiervoor kan je de hulp van De Plant Technicus inschakelen. Zo blijft het fruit behouden en kan de boom er weer een jaartje tegenaan.

  Zorg voor de vogeltjes

  Naast zorg voor de egeltjes en insecten kunt u ook een beetje voor de vogels zorgen. Hang alvast vogelkastjes op en voer ze in de winter een beetje bij door vetbolletjes op te hangen en voederplankjes te creëren (super leuk om samen met de kids zelf te maken).
  De PLant technicus - Winter tuin

  De grasmaaier

  Je hebt het gazon voorzien van kalk, zo blijft je gazon het hele jaar mooi. Maar een scherpe grasmaaier is net zo essentieel als de voedingsbodem van het gazon. Zorg er dus voor dat je grasmaaier een servicebeurt krijgt en het mes geslepen wordt. Ik kan je hier uiteraard bij helpen.

  Tip! Sluit de buitenkraan en je irrigatiesysteem af of isoleer deze. Waterleidingen kunnen bevriezen en zullen daardoor vervangen moeten worden!