DE PLANT TECHNICUS

Tips om je tuin winterklaar te maken

Er is werk aan de tuin, het hele jaar door! 

Je moet de tuin voorbereiden op de winter

Veel mensen denken dat er in de laatste maanden van het jaar weinig werk is in de tuin, andere mensen denk dat elk gevallen blaadje moet worden opgeruimd. Maar wat is nou echt goed om in de tuin te doen in de aanloop van de koude wintermaanden? Ik geef je tips en trucs voor tuinonderhoud de komende maanden.

De Plant Technicus

''Een gezonde tuin is beter bestand tegen kou, nattigheid en overige weersinvloeden! ''

Je tuin winterklaar, waar te beginnen

Blaadjes en takjes

Ruim om te beginnen niet alle bladeren en dode takjes in de tuin op. Maar maak hier stapeltjes van op beschutte plekken. Hierin zullen zich egeltjes, insectjes en andere beestjes in nestelen. Niet alleen leuk om te zien, maar ook goed voor het ecosysteem in jouw buurt.

Heb je niet de ruimte om stapeltjes blad te maken, plaats dan insectenhotels in de tuin. Deze kan je zowel in de tuin plaatsen als ophangen. Geen reden om dus niet aan de natuur te denken.

Bloemen en planten

In deze periode kan je de indeling van je tuin nog eens goed onder de loep nemen. Bomen, heesters en rozen die een ander plekje nodig hebben kunnen nu nog perfect verplaatst worden. Zorg wel voor wat nieuwe tuinaarde bij het verplanten.

Scheur vaste planten die te groot zijn geworden (lees hier als je wilt weten hoe dat moet). Neem de pol uit de grond en steek deze in kleinere stukjes. Zet ongeveer de helft terug in de grond en doe iemand anders een plezier met de overgebleven stukken van de plant. Zo blijft jouw geliefde plant op een andere plek voortleven. 

Oleander - De plant technicus

Naar binnen!

Haal zomerbloeiers zoals de Oleander en de Agapanthus naar binnen en zorg dat de rest van de buiten potten niet te veel water meer krijgen. Bevroren water (ijs) zet uit en zorg ervoor dat je potten zullen breken.

Breng kalk aan op je gazon. Dit zorgt ervoor dat het gras zal afharden zoals wij dat noemen. Je krijgt er in het voorjaar een gezonder groener en sterker gazon voor terug.

Genoeg te doen dus, en nog lang niet alle klusjes zijn opgenoemd. Houdt dus mijn pagina in de gaten voor meer tips en trucs.

Ik help je graag verder als je vragen hebt over Tuin onderhoud of  je tuin winterklaar maken! Neem vrijvblijvend contact met mij op! 

De Plant Technicus - Hovenier onderhoud en aanleg

de plant technicus

Persoonlijke aanpak

Samen de mogelijkheiden bekijken om de tuin zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw persoonlijke wensen.

12 jaar ervaring

Al vanaf jonge leeftijd is de interesse in tuinieren aanwezig. Inmiddels al ruim 12 jaar werkzaam in de groensector. 

kennis & meedenken

Ik beschik over een ruime plantenkennis en denk dus graag mee over een perfect beplantingsplan voor uw tuin.

Hovenier in aanleg, onderhoud
en advies.
Geplaatst in Onderhoud tuin en getagd met , , .