Ga naar de inhoud

Tips voor een biodivers balkon!

  Tips om je balkon meer biodivers te maken!

  De Plant Technicus

  Met biodiverse beplanting draag je een steentje bij aan de natuur

  Biodiverse tuinen zijn enorm in opkomst. Maar je hoeft niet persé een tuin te hebben om je steentje bij te kunnen dragen aan de natuur. Ook een stadsbalkon kan prima ingericht worden om insecten en vogeltjes een warm welkom te heten. Ik geef je een paar tips!

  Voor vele insecten is er te weinig groen tegenwoordig, investeer in de natuur door verschillende beplanting te gebruiken

  Bloemen en planten

  Kies bij de beplanting voor planten die bloeien in verschillende seizoenen. Zo hebben de vogeltjes en insecten het hele jaar door voedsel. Je kan al een kleine vlinderstruik neerzetten op je balkon om de vlinders en bijen blij te maken met de nectar van deze plant.
  Biodiverse beplanting balkon - De Plant technicus Hoveniersbedrijf

  Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

  Helaas komt het ook voor dat je planten worden aangevallen door luizen en andere ongedierte. Bestrijdingsmiddelen zijn een optie, maar niet vriendelijk voor dier en milieu. Vogeltjes kunnen ziek worden van bestrijdingsmiddelen en insecten ook. Een vriendelijkere manier om bijvoorbeeld bladluis tegen te gaan is het inzetten van lieveheersbeestjes. Er zijn verschillende websites waar je larven van lieveheersbeestjes kan kopen. En om de lieveheersbeestjes echt een thuis gevoel te geven, kan je hier speciale lievenheersbeesthuisjes voor kopen, zodat ze kunnen overwinteren.

  Opvangen van regenwater

  Het opvangen van regenwater om daar vervolgens je planten mee water te geven. Met een regenton kom je al een heel eind. Ze zijn te koop in vele formaten, dus ook als je een klein balkon hebt, kan je deze er plaatsen.

  Wil je meer lezen over biodiverse beplanting? Lees dan dit blog.

  regen ton