Plantopic: Syringa vulgaris

De Syringa Vulgaris (Sering) is een heerlijk geurende heester, die niet in een tuin mag ontbreken!

De Syringa Vulgaris​, oftewel, de Seringenboom

De sering (Syringa vulgaris) is een plant uit de olijffamilie (Oleaceae).Het is een kleine boom of struik die vooral bekend is vanwege de heerlijk, zoet geurende bloemen. De Syringa Vulgaris komt van origine uit Zuidoost-Europa en groeit mt name op rotsachtige heuvelhellingen als je deze in het wild tegenkomt.

In Nederland is de struik erg geliefd en ruik je het direct als iemand een seringenboom in zijn tuin heeft staan.

Seringa Vulgaris

''Combineer twee verschillende kleuren en je hebt een boeket aan seringen in de tuin staan''

Kenmerken van een Seringenboom

Bloemen

De bloemen zijn buis- of trechtervormig en vormen een grote pluim de kleuren zijn lila roze en wit. Bloeiperiode is van mei t/m juli.

Water geven

De Seringen heeft regelmatig water nodig. Houdt hier ook rekening mee wat betreft de keuze van de grond. De plant heeft het liefst een kalkhoudende grond.

Zonlicht

De Seringen is een echte zonneaanbidder en staat dus graag in de volle zon of half schaduw.

Snoeien

Voor een compacte groei en veel bloemen is het nodig om Syringa vulgaris na de bloei terug te snoeien.

Syringa vulgaris - De plant technicus hoveniersbedirijf

Seringen in de tuin of op het balkon

Deze struik is erg mooi in een heesterborder of achterin een wat grotere vaste plantenborder. Doordat de sering haar blad verliest in het najaar kan je voor de Sering een latere bloeier plaatsen.Je kan een prachtig effect creëren door twee kleuren tegen elkaar aan te laten groeien. Je hoeft trouwens niet persé een tuin te hebben, want deze heester groeit ook perfect in een pot!

De Sering is een makkelijke plant, die weinig aandacht nodig heeft. Snoeien na de bloei periode en twee keer per jaar bemesten is voldoende om van deze heerlijk geurende struik jaar op jaar te kunnen genieten

Tip! Doordat de Sering zo lekker ruikt, komen er vele vlinders en bijen op af. Dit is dus een goede struik voor een biodiverse tuin!

Geplaatst in Beplanting, plantopic en getagd met , .