Meteen naar de inhoud

Beplanting

De plant Technicus - Winterbloeiers Najaarsbeurt - Hamamellis

Vijf prachtige winterbloeiers

Met deze laatste tips is je tuin helemaal winterklaar! Zo kan je genieten van een gezonde tuin als alles weer gaat groeien en bloeien in het voorjaar.

Fruitbomen onderhoud en snoeien - de plant technicus

Het verzorgen en snoeien van fruitbomen!

Er gaat niets boven fruit uit eigen tuin. Voor een fruitboom is bijna elke tuin wel geschikt, mits er genoeg ruimte voor is. Ook is het belangrijk dat je goed weet hoe je de fruitbomen moet verzorgen en snoeien.

Hortensia's de plant technicus

De mooiste hortensia’s op een rijtje

De hortensia is in Nederland een populaire plant. Vaak wordt de plant geassocieerd met oudbollig, maar niets is minder waar. Doordat de hortensia zulke prachtige bloemen geeft, is het een ware eyecatcher in de tuin of op het balkon.

stokroos - planten in droogte - de plant technicus hoveniersbedrijf

Tuinplanten die het goed doen in droogte!

Het wordt in Nederland steeds warmer en droger🌞. Ook moeten we zuinig omgaan met drinkwater. Om toch te kunnen genieten van een mooie tuin, kun je er voor kiezen om planten te plaatsen die goed tegen de droogte kunnen. Ik heb er een paar op een rijtje gezet!

Syringa vulgaris - De plant technicus hoveniersbedrijf - aanleg beplanting

Plantopic: Syringa vulgaris

De Syringa vulgaris (Sering) is een zoet ruikende heester met prachtige bloempluimen in roze, wit en lila. Een aanwinst voor tuin of balkon.

De Plant Technicus -planten delen - verplanten

Planten scheuren en delen: hoe doe je dat?

  • door

Planten scheuren is een manier om oudere, vaste planten te verjongen en te vermeerderen. Je scheurt de kluit in kleinere delen en plant deze terug! Hoe je dat doet? Ik geef tips!

Bloembollen - De Plant Technicus

Tips & trics bij het planten van bloembollen.

  • door

Wil je in het voorjaar kunnen genieten van opkomende bolletjes zoals narcissen, blauwe druifjes, tulpen sneeuwklokjes en krokussen? Wees er dan dus op tijd bij. Het najaar is namelijk de beste tijd om je bollen te planten.