Ga naar de inhoud

Hoe houdt ik mijn bedrijfstuin mooi?

  Hoe houdt ik mijn bedrijfstuin mooi?

  De Plant Technicus

  Het onderhoud van bedrijfstuinen

  Een mooie en goed onderhouden bedrijfstuin kan bijdragen aan de uitstraling en reputatie van je bedrijf. Het is vaak het visitekaartje van jouw bedrijfspand. Daarom hieronder een aantal tips om je bedrijfstuin mooi te houden: 

  1. Maak samen een beplanting- en onderhoudsplan

  Een goed onderhoudsplan is essentieel voor een mooie bedrijfstuin. Hierin bepalen wij samen welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd en hoe vaak deze moeten worden uitgevoerd. We houden bij het opstellen van het plan rekening met de grootte van de tuin, de gebruiksvriendelijkheid en het type bedrijf. Denk hierbij aan een groot gazon of een onderhoudsvriendelijk beplantingsplan.

  2. Zorg voor regelmatig onderhoud

  Regelmatig onderhoud is belangrijk om de bedrijfstuin mooi te houden. Zo voorkom je achterstallig onderhoud en grote ingrepen achteraf. Dit betekent dat je regelmatig moet snoeien, opruimen, onkruid moet verwijderen en de planten water moet geven. Laat in het groeiseizoen ook wekelijks het gazon maaien. Hiervoor hebben wij een speciale gazon service.

  3. Verlichting

  Verlichting kan een belangrijke rol spelen in de uitstraling van de bedrijfstuin. Verlichting kan de sfeer bepalen en zorgen voor een mooi en aantrekkelijk uiterlijk, ook in de avonduren.

  4. Kies de juiste beplanting

  De beplanting die je kiest, moet passen bij de omgeving en de stijl van je bedrijf. Kies planten die goed gedijen in de omgeving en zorg dat ze op de juiste manier worden aangeplant. Denk ook aan het gebruik van kleur en bloeitijden, zodat de bedrijfstuin het hele jaar door aantrekkelijk blijft.


  Onderhoud beplanting bedrijfstuin - De plant technicus

  5. Regelmatige controle

  Controleer de bedrijfstuin regelmatig op eventuele problemen. Denk hierbij aan zieke planten, insectenplagen en schade aan paden en andere elementen in de tuin zoals het beregeningsysteem en de verlichting. Op deze manier kun je snel ingrijpen voordat de schade te groot wordt. 

  De professional

  Het klinkt als een open deur, maar het inhuren van een hovenier kan ervoor zorgen dat de bedrijfstuin mooi en goed onderhouden blijft. Een hovenier heeft namelijk de kennis, ervaring en vooral de gereedschappen om de bedrijfstuin in topconditie te houden. Je wilt natuurlijk als bedrijf wel bezig blijven met waar je echt goed in bent. Daarom neem ik de zorg voor de tuin graag van je over.

  voorjaarsbeurt - voorjaarsonderhoud tuin - De Plant Technicus 1 (1)

  Interesse in het het onderhoud van jouw bedrijfstuin?

  Interesse in het laten onderhouden van jouw bedrijfstuin? Lees hier meer over onderhoud van tuinen. Of stuur mij een e-mail of vul het contactformulier in. Ik kom graag langs voor een vrijblijvend gesprek en eventueel een onderhoudsplan op maat.