Balkon make-over in Den Haag

Van een saai stadsbalkon naar een heerlijke loungeplek.

Stadsbalkon wordt loungebalkon

Alle balkons verdienen het om er mooi uit te zien. Zelfs een stadsbalkon kun je al omtoveren tot een heerlijke lounge plek waar je kan genieten van het lekkere weer. Zo ook dit balkon in Den Haag, dat ik in een dag een make over gaf!

”Speel met verschillende beplanting, hoogtes en kleuren en het lijkt alsof je een veel grotere plek hebt ”

Biodiverse beplanting - de plant technicus

De aanleg van uw tuin

Er komt zoveel kijken bij de aanleg van een tuin!

Balkon make over

Vlonder

Omdat de bewoners de tegels niet mogen verwijderen, hebben we gekozen om een deel te bedekken met een houten vlonder. Door het hoogte verschil tussen de vlonder en de tegels, creëer je een ruimtelijk effect. Er is hier gekozen voor Douglashout. Een mooie hardhout soort, die behandeld is om zijn natuurlijke kleur heeft behouden en te verduurzamen. De vlonder zorgt voor een verhoging van ongeveer 13cm.

Bloemen en planten

Nadat de vlonder klaar was, konden we de (bestaande) bloembakken vullen met beplanting en ze een mooi plekje geven. Let goed op de beplanting en de hoeveelheid zon. Dit is een balkon op het zuiden, en heeft heel de dag door zon. Niet alle planten kunnen tegen de felle zon!

Om een klein beetje beschutting te creëren heb ik een balkonbak gemaakt van hetzelfde hout als van de vlonder. Hierin hebben we verschillende soorten planten geplant, met verschillende bloeiperiodes. De wens van de klant (en ook van mij) was om planten erin te zetten die ook vlinders en bijen zou aantrekken, om zo toch wat biodiversiteit te krijgen op het balkon. Lees hier meer over hoe je een balkon meer biodivers kan maken!

Balkon make over Den Haag - aanleg balkon - De plant technicus
Balkon make over Den Haag - aanleg balkon - De plant technicus

Aankleding Balkon

Om het helemaal af te maken, is er een fijne loungeset geplaatst en een schaduwdoek tegen de zon, omdat het flink warm kan worden op dit balkon in de zon. Een lichtsnoer met ledlampjes maakt het gezellig als de schemering inzet.
Zo zie je maar dat je van een simpele stadsbalkon een heerlijke loungeplek van maken, met een klein beetje moeite en inspiratie!

Bekijk hier het resultaat

Bekijk hier nog meer foto’s van de balkon make over!

Geplaatst in Aanleg tuinen, Projecten en getagd met , , , .